Esenciálne oleje

12.07.2014 Celý región

Esencie života.
Rastliny obývajú túto planétu 400 miliónov rokov, vo vývoji pokročili ďalej ako človek. Zbierajú evolučné skúsenosti, vedia sa vyrovnať s vírusmi, baktériami i parazitmi, prispôsobujú sa zmenám, majú schopnosť regenerácie. Éterický olej je prírodná aromatická zložka v semenách, kvetoch, stonkách, koreňoch či iných častiach rastlín a plodov. Sú koncentrovanou životnou silou rastliny. Chránia ju pred škodcami, vírusmi, baktériami a plesňami. Sú 50 až 70 krát efektívnejšie než samotné bylinky. (na 0,5 litra esenciálneho oleja z Medovky sa spotrebuje pri destilácii 5 ton rastlín.

Využitie lekárska prax, kozmetika a kulinárstvo.
Užívaním esenciálnych olejov sa oživuje aj Tvoje vitálne telo tým, že dokážu preniknúť do všetkých buniek ľudského tela vrátane mozgových (tie samotné sú ťažko prístupné medikamentóznej liečby). S riadiacim systémom ľudského tela komunikujú cez vibrácie svojej esencie( podstaty).
V dávnych dobách sa drahé esenciálne oleje cenili viac ako diamanty či zlato.

Skutočne kvalitný esenciálny olej má plný terapeutický účinok. Základný faktor terapeutickej účinnosti produktu je jeho živosť (koľko vitálnej energie po jeho spracovaní v ňom ostáva).
V modernej dobe sa toto prastaré umenie aromaterapie degradovalo na voňavkárstvo. Tieto parfumy majú len stopové prvky pôvodnej esencie rastlinky. Z vitálneho hľadiska sa pokladajú za „mŕtve“. Za 100% esenciálny olej sa v EU pokladá aj taký, ktorý obsahuje aspoň 25% daného oleja. Normy pritom nešpecifikujú, čím môže byť riedený. K riedeniu sa často používajú ropné alebo silikónové oleje. Vyrábajú sa pre potravinársky a parfumerský priemysel. V dôsledku tejto degradácie esenciálnych olejov sme si odvykli uvažovať o ich liečebných možnostiach. Čisté esenciálne oleje (CPTG) sú jedným z najúčinnejších prírodných prostriedkov liečenia tela i ducha. Vzácnosťou je to, organizmus si naň nedokáže vytvoriť rezistenciu.
 
Destilát či liehovina? Parfum či esenciálny olej?
Aký je rozdiel medzi esenciálnymi olejmi?
Destiláciou vodných pár sa získa kvalitný rastlinný extrakt.
Rozdiel medzi luhovanými olejmi a destilovanými sa dá pripodobniť rozdielu medzi destilátom a ostatnou liehovinou.
Kvalitné oleje získavané destiláciou sú aj na vnútorné použitie.
 
MK
 

Vyberte región